ПП-ДБ вече работи върху проектокабинета

Йорданка Веселинова 27 април 2023 в 11:26 2471 2

Архив

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Николай Денков

ПП-ДБ работи по състава на кабинет и се опитва да влезе във времевата рамка, поставена от ГЕРБ, заяви пред журналисти в парламента акад. Николай Денков.

Той добави, че съставът не бива да бъде за сметка на качеството, както и че преди да бъде представен, той трябва да се гласува от националните органи на партиите в коалицията. От думите му става ясно, че ПП-ДБ мисли за представянето на правителство и преди да им е връчен мандат.

Изказването му е по повод вчерашния ултиматум, който ГЕРБ постави на новата коалиция, да представи състав на кабинет до края на седмицата, защото в противен случай партията на Борисов би предложила правителство на малцинството.

Андрей Гюров: Няма да се поддадем на ултиматуми и да играем играта на ГЕРБ

Денков добави, че днес трябва да приключат експертните срещи по секторните политики с ГЕРБ-СДС. След това ПП-ДБ ще изработи управленска програма, която ще бъде представена на партията на Борисов и всички парламентарни групи. На този фон експерти на ПП-ДБ и ГЕРБ трескаво разговарят в Народното събрание. Депутати от двете групи разговарят в трите зали в парламента, както и в кафенето и кулоарите.

По обяд двете формации ще разговарят с експерти от Министерството на финансите за бюджета, а в петък управленската програма трябва да бъде готова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

2

IvoIvo

27.04 2023 в 12:42

Да не се преработят само да внимават :)

4638

1

Того

27.04 2023 в 12:05

ПП-ДБ трябва да внимават, защото срещу себе си имат ОПГ наречена ГЕРБ и оправлявана от най-големия крадец в България.