ПП за връзки на партията с Алексей Петров: Спекулации, Радев иска да няма редовно правителство

OFFNews 17 август 2023 в 14:48 4119 0

Кирил Петков

Снимка БГНЕС/архив

Кирил Петков

Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат „служебните” схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност”. 

Това заявиха в позиция от ПП, след обвиненията за политически връзки на убития вчера Алексей Петров с партията. 

Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, но и много други анализатори го свързваха с това, беше ролята му при съставянето на последния кабинет. Той самият се афишираше като едва ли не архитект на този кабинет, като посредник, като гарант за случването му. Той афишира този кабинет като нещо, което е факт и технически ще се гласува по някое време в Народното събрание. Това е за мен новата роля на Алексей Петров, коментира бившият вътрешен министър Иван Демерджиев по Нова тв.

Алексей Петров беше посредник за сближаването на Бойко Борисов и Кирил Петков, беше посредник за съставянето на правителство, заяви тази сутрин бившият министър на МВР и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по Нова тв. А близостта му с бащата на Кирил Петров е много странна за мен, допълни той. 

Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров? Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и ако да - кога, къде и защо? Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в разговорите за съставяне на редовно правителство?, бяха част от въпросите, които лидерът на ИТН Слави Трифонов зададе след убийството във фейсбук. 

„Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев. От ПП сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим, докато не я постигнем”, заявяват от ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша