Правителството увеличи капитала на Държавна консолидационна компания

OFFNews 19 октомври 2016 в 12:25 3509 0

Правителството увеличи капитала на Държавна консолидационна компания

Правителството увеличи капитала на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД със стойността на правото на собственост върху три имота, намиращи се в град Банкя, съобщиха от правителствената прессллужба. Те са с обща площ от 5.4 дка, заедно с построените в тях сгради. До момента имотите са били в управление на Министерството на финансите, но са с отпаднала необходимост за ведомството.

Правителството взе решение в сряда за разпореждането с още няколко имота. 

На община Варна е предоставен за временно управление държавен имот на ул. „Овеч” №2 в кв. „Виница”. В него ще бъдат настанени децата от предучилищна и яслена възраст от Детска градина №23 „Иглика” за времето до 1 юни 2017 г. Решението ще позволи децата да продължат да посещават заниманията си, докато основната сграда на детската градина бъде ремонтирана заради конструктивни промени.

С друго решение кабинетът предостави безвъзмездно на Икономическия университет във Варна имот от 10,6 дка на бул. „Сливница“ №158-А в район „Младост“. Така се осигурява прилежащата земя към сградите, които вече са дадени на висшето училища за нуждите на Колежа по туризъм.

Община Ловеч получи част от имот – публична държавна собственост, който се намира на територията на Държавната психиатрична болница в общинския град и представлява триетажна сграда. По този начин ще се осигури възможност за извършване на строително-ремонти дейности и реализиране на мерки за енергийна ефективност на сградата, в която общината предоставя социалните услуги „Защитено жилище” и „Дневен център за лица с тежки психични заболявания”.

За публична държавна собственост беше обявен имот, предоставен за управление на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“. Теренът от 957 кв. м се намира в с. Рибарица и е предназначен за изграждане на офис на Парков участък – Тетевен. Ще бъдат построени двуетажна многофункционална сграда и спомагателни постройки, кът за образователни дейности на открито, както и други обекти, нужни за изпълнението на основните задачи на дирекцията.

Променено беше предназначението на поземлени имоти в горски територии – частна държавна собственост, необходими за разширение на окисното насипище към рудник „Асарел“. Терените се намират в землището на община Панагюрище и са с площ от 446 дка. „Асарел Медет“ АД ще заплати за промяна на предназначението 1 536 542 лв., а за компенсационно залесяване – 421 954 лв.

Правителството отне от Министерството на отбраната, поради отпаднала нужда, имот, разположен в местността „Шумата” край с. Бояново в община Елхово. Теренът, който е с площ от 268 дка и 30 сгради, ще премине в управлението на областния управител на Ямбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews