Продължаваме промяната в Пазарджик издигна Петър Куленски за кандидат за кмет

Диана Варникова 11 юли 2023 в 09:43 1295 0

Петър Куленски
Общинската структура на „Продължаваме промяната“ в Пазарджик официално издигна кандидатурата на народния представител Петър Куленски за кмет на местната община.

Общинската структура на „Продължаваме промяната“ в Пазарджик официално издигна кандидатурата на народния представител Петър Куленски за кмет на местната община. Това съобщи той и благодари за доверието и единодушното решение на съпартийците си.

На последните избори за Народно събрание юристът Петър Куленски получи близо 1500 преференциални гласа, повечето от които именно в областния град и околните села. 37-годишният Куленски е и един от основните критици на сегашното управление на родния си град, след като отправи питания от парламентарната трибуна във връзка с боядисването на сградата на Младежкия дом, с издигането на паметника на светите равноапостоли Константин и Елена и др.

Петър Куленски е учил в Езикова Гимназия „Бертолт Брехт“ в града, а след това завършва специалност „Право“ в СУ „Свети Климент Охридски“. Притежава и магистърска степен по „Публични финанси“. 

От повече от 12 години практикуващ юрист, адвокат и доскоро партньор в българо-немска адвокатска кантора, фокусирана върху предоставянето на пълно правно обслужване при реализацията на чуждестранни инвестиции в България. Обича волейбола, запален любител-риболовец. Играе за волейболен клуб „Бенковски“- Пазарджик от неговото създаване през 1999 г. Семеен, с едно дете.

Народен представител в 47-то НС, 48-то и 49-то НС, избран от 13-ти МИР Пазарджик. В 47-то и 48-то Народно събрание е заместник-председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Бил е член на Комисията по правни въпроси, Комисията по здравеопазване и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Досега 4-ма са обявили, че ще влязат в битката за кмет на община Пазарджик-сегашният градоначалник Тодор Попов, който ще се бори за пети мандат, областният управител в оставка Трендафил Величков, бизнесменът Благо Солов и народният представител Петър Куленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови