Проф. Георги Близнашки: АБВ е началото на края за БСП

OFFNews 23 януари 2014 в 13:41 7861 15

Георги Близнашки
Георги Близнашки

Дори АБВ да успее да спечели поне едно място на евроизборите, това ще е началото на края на бившата комунист партия.

Това заяви днес в предаването "Петата власт" по OFFRoadRadio бившият депутат от Коалиция за България проф. Георги Близнашки.

"АБВ има реални шанстове да замести БСП. Първанов и Станишев са двете лица на БСП, така че е интересно кой ще поведе повече хора. Първанов има своите поддръжници в парламентарната група, възможно е да се стигне до падането на Орешарски", прогнозира Близнашки.

По темата за разцеплението в редиците на БСП, бившият червен депутат коментира, че това е уникално явление.

"Имало е вече случаи на отцепление през 90-те, но сега то идва от бивш лидер. Определено има сериозна заплаха за БСП, която не можа да извърви своя път на обновление."

Сътресенията в БСП обаче няма да накарат Близнашки да последва Първанов в АБВ.

"Трагедия на дългото сбогуване ме държи в БСП. Вътре в партията има интелигентски среди, които ме подкрепят и заради тях не ме изключиха от партията през последните няколко месеца. Аз трябва да направя крачката, а не да кажа просто „сбогом”, каза още той.

По думите му, протестите през последните месеци са успели да постигнат много.

"Думата "олигархия" вече не е забранена, навсякъде се коментира. Появили са се нови имена и нови хора. Пише се и се говори доста по-свободно. Крайната цел е предсрочни избори, но с днешните управляващи това няма как да стане без насилие. Но протестът е мирен, затова депутатите трябва да си дадат сметка, че управлението им е нелегитимно и да подадат оставка", завърши Близнашки.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!