Прокуратурата разследва кмета на Батак за обществени поръчки, ГЕРБ му иска оставката

OFFNews 02 ноември 2017 в 21:41 4795 0

Петър Паунов

Главният прокурор разпореди проверка на сигнала, че кметът на Батак Петър Паунов е възлагал обществени поръчки за 580 000 лева на сина си Крум.

Сотир Цацаров се e самосезирал след публикации във вестник "24 часа", в които се твърди, че Петър Паунов е разпределил на фирмата на сина си обществени поръчки за канализация, тротоари, подпорни стени, почистване на сняг.

Същевременно Окръжна прокуратура-Пазарджик вече внесе в съда обвинителен акт спрямо Паунов за това, че като кмет е нарушил служебните си задължения, като е съставил и утвърдил Акт за частна общинска собственост, с който променил собствеността на поземлен имот в местността "Язовир Батак", зона А, в землището на Батак, обл. Пазарджик, от държавна собственост в общинска частна собственост.

Днес Общинското ръководство на ГЕРБ-Батак взе решение чрез общинските съветници на партията да поиска оставката на кмета Паунов.

"Причината е уронване престижа и доброто име на общината в резултат на незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот край язовир Батак и последвалата му продажба. Също така и за обществени поръчки, спечелени в разрез с моралните норми от сина на кмета - Крум Паунов, като управител на семейната им фирма Престиж -Паунов ЕООД" - съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Искането на оставката ще бъде внесено на редовното заседание на Общинския съвет в петък, 3 ноември.

По-рано днес пресцентърът на БСП излезе със съобщение, в което се посочва, че след последните местни избори през 2015 г. кметът Петър Паунов е напуснал социалистическата партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков