Радостин Василев се стреснал от съобщение на Лена Бориславова

То гласяло: "Тъкмо да си помисля, че не можеш да паднеш по-ниско и хоп, намираш нови дъна. Нищо, ще почакам, ще си изчезнал"

OFFNews 23 ноември 2023 в 14:22 9272 5

Радостин Василев

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Независимият депутат Радостин Василев

Независимият сега депутат Радостин Василев се закани да подаде сигнал в прокуратурата срещу Лена Бориславова заради съобщение, което той изчете от трибуната в пленарна зала. 

"Искам да ви покажа какво съобщение получих от Лена Бориславова току-що. Тя явно си мисли, че може да пише на мен като на Борисов и Деси Атанасова", каза Василев и изчете полученото съобщение, което по негови думи му е изпратила Бориславова.

"Тъкмо да си помисля, че не можеш да паднеш по-ниско и хоп, намираш нови дъна. Нищо, ще почакам, ще си изчезнал", гласяло съобщението.

Василев с насмешка попита "как може да ме заплашва някаква жена със съобщение?", след което обаче се закани да подаде сигнал в прокуратурата срещу нея. 

"Сега ще подам сигнал срещу нея в прокуратурата. За много по-малко нещо аз съм подсъдим в момента, без да заплашвам никого. Как точно ще изчезна аз?", продължи той и попита дали ще изчезне като Алексей Петров.

"Една жена може да заплаши само друга жена и е много странно, че той се чувства заплашен", отговори му Искрен Митев от ПП-ДБ. 

Василев не си спести обидни квалификации и по адрес на депутата от ПП и партньор на Лена Бориславова Мирослав Иванов, като го нарече "рогоносец", за което получи наказание забележка.

"Знам какво му е на това момче. Да излиза тука и да говорим за морал. Рогоносецът беше заместник-председател на парламента, защото по парапетите е била неговата...", каза независимият депутат от трибуната, след което заместник-председателят на НС Росица Кирова му изключи микрофона.

Малко по-рано, по време дебата за създаване на временна комисия за защита на правата на психично болните пациенти, депутатите от "Възраждане" и Радостин Василев атакуваха вербално и депутата Искрен Митев от ПП-ДБ.

Петър Петров от "Възраждане" се обърна към независимия депутат с призив да номинира Митев за член на комисията, тъй като "е доказал, че той има всички качества и има съответния опит да бъде член на тази комисия".

"Дава му се една възможност да бъде участник в една комисия, която заслужава той да бъде част от нея. Сигурен съм, че със своето знание, със своето умение, със своя личен житейски опит, той може да направи така, че комисията да има коефициент на полезно действие и да бъдат създадени законодателни промени, така че да не позволят на хора като него повече да бъдат народни представители", предложи с ирония Петър Петров.

В отговор Радостин Василев каза, че този подход е иновативен, защото "за първи път пациенти заедно с лекуващи ще бъдат част от една и съща комисия". Той отказа да номинира Митев с довода, че "ежедневното му присъствие в зала нанася непоправими щети върху психическото му състояние".

Последва бурен смях в залата от страна "Възраждане" и ИТН. Тогава председателстващата заседанието Росица Кирова реагира остро с думите "превърнахме в посмешище една тема, която не заслужава подобен род отношение". Според нея всички дължали извинение на г-н Митев.

Той пък се обърна към "Възраждане" с думите, че "един ден ще бъдете презрени от децата и от обществото". От ПП-ДБ също реагираха и определиха поведението на "Възраждане" като "срам за парламентарната трибуна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

5

Зла свекърва

23.11 2023 в 18:57

Ами не е излъгала Бориславова. Този наистина е голямо дъно.

Отделно впечатлението ми от поведението, речника и маниера на говорене на българските държавни "мъже" е, че са твърде вулгарни и груби към жените като цяло.

17439

4

мнение от IP

23.11 2023 в 16:31

Много културни хора са попаднали в парламента! Когато показват заседания, трябва да слагат червена точка, за да може родителите да предпазят децата си от вдъхновяващия пример за простащина на депутатите.

400

3

демотиватор

23.11 2023 в 16:12

Гле'й са, Гела, то Ленчето Парапетовото си го знаем, ама майка кърмачка е жената, бива ли тъй ??!
Па и да беше излъгала за "дъното", а то... (ジ)

723

2

user4eto

23.11 2023 в 15:24

Много плашлив бил Руди гела.
Дори не разбирам къде е заплахата в това съобщение.

1000

1

Един друг

23.11 2023 в 14:55

Този Василев е долен измекяр!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша