Разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават в петък сутринта

OFFNews 04 май 2023 в 19:05 2049 0

Даниел Лорер

Снимка БГНЕС

Даниел Лорер

Разговорите между коалициите ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България“ продължават утре сутринта. Това съобщи пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Парламентарният ни живот е толкова интензивен, че дори не се наемам да кажа от кого е инициативата за поканата за тази среща. Важното е, че утре сутрин разговорите между двете коалиции продължават, заяви Лорер.

По-рано днес председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова каза пред журналисти в парламента, че "Продължаваме промяната - Демократична България" иска нови разговори с ГЕРБ, но този път по управленската програма на партията на Бойко Борисов.

Важно е политическите сили да надмогнат различията си и да продължат да търсят консенсус, за да предложат на българските граждани работеща формула за властта, коментира пред БНТ Даниел Лорер.

Имаше голяма доза емоции при обявяването на състава на кабинета на акад. Николай Денков. Ние направихме услуга на ГЕРБ и показахме нашия кабинет, преди да финализираме управленската програма, което отчитаме като грешка, каза Лорер.

Той повтори, че ПП-ДБ няма да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС, нито ще подкрепят участието им в кабинет с втория мандат.

Според него представеният проектокабинет от Николай Денков може да изпълни управленската програма.

Даниел Лорер добави, че ПП-ДБ имат готовност да дадат на ГЕРБ-СДС контрол върху правителство на малцинството с всички средства, които Народното събрание предлага, в това число председателство и контрол на повечето комисии в парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки