"Реформаторите преядоха с власт, назначават само баничари и седесари"

Нели Чолашка 06 февруари 2015 в 13:57 3156 15

Мая Манолова

Снимка Гергана Костадинова/БГНЕС

Мая Манолова

Реформаторите преядоха с власт, в Министерството на икономиката назначават само баничари, футболисти и седесари.

Обвинението отправи Мая Манолова по време на парламентарния контрол след отговора на вицепремиера Румяна Бъчварова на въпрос за политически уволнения. Според социалистката Манолова уволненията и новоназначенията през последните 3 месеца са 543.

Тя даде пример с Враца, където служителка с 91% инвалидност от областната администрация е била уволнена с аргумента, че не е от ГЕРБ. Отстраняването на жената, назначена след конкурс за младши експерт, станало в Деня на хората с увреждания.

Очевидно тази женае била от квотата на гражданите, включете я във вашата лична квота, защото освен всичко друго управленците трябва да имат сърце, обърна се Манолова към вицепремиера.

Бъчварова контрира, че новите назначения през януари са 18 от общо 126, тоест 14%, и всички имат степен "магистър". Това е изключително ниско ниво и показва, че в рамките на първите три месеца сме заложили повече на устойчивост, отколкото на политическа чистка, допълни тя.

"Искате или не, Вие сте на върха на политическата метла. Жалко, че не сте забелязали, че има министерства, като икономическото, които са изцяло във феодалното владение на определена партия - назначават се футболисти, баничари и седесари", отвърна й Манолова.

"От тази трибуна не трябва да се изричат лъжи и неверни факти", лаконично й отговори Бъчварова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!