Румен Петков обяви, че ген. Атанасов го е подслушвал

OFFNews 25 май 2021 в 09:51 3190 2

Вътрешният министър Бойко Рашков е длъжен да покаже доказателства за подслушването на опозиционни политици. Аз самият съм бил подслушван от Атанас Атанасов като опозиционен политик. Виждал съм документи за това. 

Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в качеството си на бивш вътрешен министър, по бТВ. Аз, Димитър Калчев, Костадин Паскалев бяхме подслушвани. Подслушвано бе и Американското посолство, не знам защо им е трябвало да го подслушват, но бяха подслушвани всички - от портиера до посланика, каза още Петков. 

Той бе категоричен, че служебното правителство и министър Рашков трябва да представят аргументи, независимо от краткия срок на мандата им. 

За съжаление считам, че с този главен прокурор няма да има последици, обяви Румен Петков. каза той. По думите му е много важно и да се изясни дали тези лица са подслушвани във връзка с престъпление или просто за да се знаят „намеренията им“. 

Петков добави, че на тези неща е бил сложен край в периода 2001 – 2010 година и, ако сме се върнали там, е много грозно за специалните служби. "Битката трябва да се води пред гражданите за тяхното доверие, а не чрез събиране на компромати и мачкане“, подчерта лидерът на АБВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2038

2

Бекон

29.05 2021 в 07:59

Има разлика между подслушване на потенциално опасни за държавата хора със съдебно разрешение и клюкарско слухтене използвано за натиск и рекет. Е познайте нашия премиер какво е нареждал на службите?

8959

1

Станчо Панса

25.05 2021 в 10:41

Защо ли са подслушвали някой, който си гукаше с братя Галеви?
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков