Румен Радев: Кризата може да стане политическа

OFFNews 09 май 2020 в 10:24 3519 2

Снимката е архивна

Тази криза има много компоненти. Основните са здравни, социални и икономически. Съществува и вероятността да преминат и към политическа криза. Това каза президентът Румен Радев, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поставиха цветя на Паметника на Незнайния воин в столицата по повод 75 години от края на Втората световна война.

Според Радев важно е да намерим какво ни обединява така, че да излезем от ситуацията по-силни и отговорни. Радев поздрави самоотвержените медици, социални и транспортни работници, полицаите и учителите, които са направили така, че в страната да преминем до успешен край на изпитанието, което ни донесе коронавирусът.

"Най-вече поздравявам всички наши сънародници, които не се подадоха на паниката и пропагандата и проявиха не страх, а отговорност", добави държавният глава.

Той не пожела да коментира приетите вчера на първо четене в Закона за здравето, тъй като все още не е пристигнал в президентската институция.
"Знаете, че начинът, по който се правят законите в България, са с все по-растящи пороци. Моят призив е, когато се пишат такива важни закони, да се отчита, че има и Конституция и други закони, както и правилник на Българския парламент, който трябва да се спазва", каза Радев.

Държавният глава подкрепи и исканията на БСП да бъде създадена временна анкетна комисия, която да следи за прозрачното харчене на публичните средства за COVID-19. По думите на Радев в ситуация като тази доверието към управляващите е изключително важно, а то се гради с отчетност и отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6500

2

petio01

09.05 2020 в 11:17

Кризата трябва да стане политическа за тези, които не са доволни от управлението на Борисов. В противен случай какво остава? Да чакаме една по-добра мутра да победи по-лошата мутра. Или една хунта да отстрани друга хунта ли? На Европа Борисов й е удобен и не го слага в един кюп с Орбан, Ердоган и Путин. От Брюксел никой няма да се намеси, след като и Станишев и Йончева започнаха да си другаруват с Него. Може да стигнем до дъното в класацията на Репортери без граници или на Фрийдъм хаус и какво от това?

12001

1

Севтопол

09.05 2020 в 10:51

"Най-вече поздравявам всички наши сънародници, които не се подадоха на паниката и пропагандата."
Значи вирусът и предупрежденията за опасността от него са пропаганда, другарю преЦедент? Браво на вас! Типичен обединител на нацията. Верно, че рибата се вмирисва от главата. А в България – от държавния глава.