С това лице ще се видим в съда, заяви Костадинов за бития общински съветник

OFFNews 11 декември 2023 в 10:41 1189 0

Костадин Костадинов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отрече да е замесен в побоя над общинския съветник от партията му Иван Алексиев. Според него "това са клевети" и с Алексиев ще се видят в съда.

"С това лице ще се видим в съда. Очевидно става въпрос за поредната съшита с бели конци клевета срещу "Възраждане"", заяви Костадинов в предаването "Тази сутрин" по bTV. 

Коментарът на Костадинов идва, след като напусналият „Възраждане“ независим общински съветник Иван Алексиев разказа, че е бил нападнат и пребит от маскирани. По думите на Алексиев той е бил заплашван от ръководството на партията и именно то е в основата на нападението.

На въпрос кой е пребил Иван Алексиев, лидерът на "Възраждане" отговори, че не знае и поднесе извинение към избирателите си, че "такъв субект е попаднал" в тяхната листа.

"От къде да знам, трябва ли да знам. Искам да се извиня на нашите избиратели, че такъв субект е попаднал в нашата листа", каза Костадинов.

По думите му Алексиев пет седмици е бил общински съветник и депутат, като дори има зачислена заплата като народен представител. 

„Този човек от месец и половина е в състояние на несъвместимост. Пуснали сме сигнал срещу него в общинската избирателна комисия. Пет седмици този човек беше едновременно общински съветник и депутат. Има даже зачислена заплата като депутат. Никой тук не си задава въпроса кой има интерес от всичко това – очевидно някой, който този човек ще подкрепи в общинския съвет. Когато един човек излъже своите избиратели, морално е да напусне общинския съвет и парламента“, съобщи лидерът на „Възраждане“.

Той отрече по време на председателски съвет да е молил Алексиев да не бъде освобождаван като депутат, както разказват очевидци. Костадинов отрече и някой да е заплашвал Алексиев с думите "или се отказваш, или трябва да внимаваш, защото имаш деца". На въпрос кой говори по този начин от неговите приближени, лидерът на "Възраждане" отговори, че "това са клевети".

Независимият общински съветник Иван Алексиев, който напусна "Възраждане", е бил нападнат и пребит в четвъртък  по обяд пред блока си.

Прегледът в Медицинска академия е установил, че има контузии по лицето и скалпа, разказа пострадалият пред бТВ. По думите му след едночасовата сесия на СОС вчера, той спрял да поговори с възрастен мъж пред блока си, когато двама мъже с маски го напръскали със спрей и започнали да го удрят.

Алексиев подозира за нападението бившите си съпартийци от "Възраждане". Той напусна партията след местните избори, в които бе и кандидат за районен кмет на "Люлин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки