Сблъсъци пред Партийния дом след транспарант: Продава се (Видео)

OFFNews 14 юли 2020 в 22:20 14612 2

Снимка OFFNews

За сблъсъци пред сградата на парламента - Партийния дом съобщи репортер на OFFNews.

"Продава се". Огромен транспарант с този надпис бе окачен от мъж, изкатерил се на сградата на бившия Партиен дом към 22:20 тази вечер.  "Точно когато момчето слизаше и всички много му се радваха, единият край на плаката падна. Полицай грубо го дръпна, падна целият транспарант и тогава се почна" - разказаха репортерите ни. 

Полицаите, пазещи входа на Партийния дом, са били двама-трима, а събралите се да гледат транспаранта - стотици. Действията им са отключили гняв и полицаите са пометени. 

"Народът се втурна, полетяха димки, предмети, стотици хора... Велислав Минеков, който е един от организаторите на протеста, се опитваше да ги спира, но беше смачкан на стълбите. Все още хората са хиляди. Чуват се сирени", разказаха репортерите ни.  

Към момента няма данни за пострадали. Очаква се след 23:35 брифинг на полицията.

Счупени са 5 стъкла на една от вратите на централния вход. Вижда се, че има хора вътре в сградата, които правят оглед на щетите. По фасадата и по вратата се вижда червена боя. 

Очевидци разказват, че групичка хора си е тръгнала от мястото веднага след атаката.

Междувременно, със силни скандирания "Вие сте платени", демонстранти почти осуетяват живо включване на екипа на Нова телевизия.

Минути по-късно започва пряко включване и на Би Ти Ви. Прави впечатление разликата в реакцията - никой не освирква екипа на телевизията.

Въпреки късния час, на площада пред трите сгради на властта все още има хиляди, които още не са се разотишли след шестия ден протести. Исканията на протеста са - оставка на правителството на Бойко Борисов и на главният прокурор Иван Гешев.

Десетки хиляди се събраха на площада пред трите сгради на властта днес, а хората бяха повече от вчера.

Протести имаше в поне още 7 града в страната

Подобен случай имаше през лятото на 2013 г., на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Тогава транспарантът беше опънат пред другата сграда да парламента в която се провеждат заседанията. 

Партийният дом е в процес на реконструкция от години и в него трябва да се премести Народното събрание, тъй като сградата на бившата БКП е значително по-голяма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

15.07 2020 в 09:39

Браво , Българи!!! Да ги запалим да изгорят до един вътре, а мутрата да бъде обесен!!!

3810

1

Пенчо бре

15.07 2020 в 09:07

Как се продава, като отдавна е купен? Пък Вътре - стока, все second hand! Пък и доста повече обороти. Изтъркана работа!
 
X

Да помогнем на украинските деца!