Секретарят от ''Дондуков'' 2 Димитър Стоянов: На президента бе предложено да бъде английската кралица

Според Стоянов убийството на Мартин Божанов-Нотариуса показва, че времената са размирни и явно човешкият живот не е ценен

OFFNews 01 февруари 2024 в 10:12 1639 0

Димитър Стоянов

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Секретарят по сигурност и отбрана на президента Димитър Стоянов

"Последното убийство у нас определено не е приятно, но показва каква е ситуация в България. Времената са размирни и явно човешкият живот не е ценен."

Така секретарят по сигурност и отбрана на президента Димитър Стоянов коментира убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, който снощи беше застрелян с огнестрелно оръжие в района на Горна баня.

В предаването "Тази сутрин" по bTV Стоянов коментира и напрежението между председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев, както и думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че държавният глава е бил поканен да участва в "сглобката". 

По повод коментарите за политическия проект "Трети март" той заяви, че не е наясно дали ще има такава партия и ако възникне, дали ще бъде президентска, или не. Според него въпросът дали Весела Лечева, Крум Зарков и бившите социални министри ще бъдат лицата на такава алтернатива трябва да бъде отправен към тях.

"Все още не виждам такъв проект на хоризонта, може би трябва да го дискутираме, след като се появи“, заяви Димитър Стоянов и допълни, че досега проруски партии не е виждал в България.

По думите му, ако има такъв проект, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски, а няма самият Пеевски да решава ще работи ли с такъв проект“, посочи още той.

Стоянов интерпретира думите на Йотова за оферти към президента да участва в "сглобката", като се пошегува, че е имало предложения към президента да бъде английската кралица и то е дошло по време на записа от заседание на "Демократична България" с участие на "Продължаваме промяната", който изтече в публичното пространство. 

"Офертата, която отправиха към президента, е да бъде английска кралица – да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, включително и за назначаване на хора в службите. Ако погледнете записа, това е програмата за управление на сегашното правителство, на сегашната сглобка. Ще видите в него, че Бойко Борисов е изпран, че Конституцията вече е променена. Покана към президента Румен Радев няма – това, което казах, е в шеговит тон. Той категорично изрази своя вот на недоверие по време на връчване на мандата в резултат на този запис“, коментира Димитър Стоянов.

Според него записът е красноречив - "чудесна оферта, отправена към президентската институция".

"Делян Пеевски излага своите тези - единствено и само за да защити своите коалиционни партньори. Отляво на Кирил Петков стои Бойко Борисов, арестуван от Кирил Петков за корупция, отдясно - Пеевски, който е обвинен от самия Петков за корупционер", каза още Стоянов.

Според него Бойко Борисов може да каже къде води "Пътят на Копринката" от актуалната политическа афера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки