Сидеров иска държавата да има златна акция в ЧЕЗ

ОFFNews 01 март 2018 в 11:25 2221 0

"Държавата трябва да има поне блокираща квота, не от 33%, а от 34% - така наречената златна акция, за да може да контролира реално ЕРП-тата и да има гаранция, че българският потребител ще бъде защитен".

Това каза съпредседателят на "Обединените патриоти" Волен Сидеров пред журналисти в парламента, който приветства идеята на премиера Бойко Борисов да има контролен дял от ЧЕЗ. "Ако Борисов е стигнал до тази идея - само мога да го поздравя", каза още лидерът на "Атака" и добави, че според него държавата трябва да има такива дялове и в другите ЕРП-та.

По думите на Сидеров така ще бъде сигурно, че потребителите ще бъдат защитени. Той изрази и мнението си, че БСП е "яхнала темата" с покупката на ЧЕЗ от Гинка Върбакова. "Когато преди години аз водех битката за ЕРП-тата, БСП ги нямаше", добави той. 

Самите социалисти отказаха да коментират срещата между Върбакова и Борисов, както и каквото и да било друго по случая със сделката, преди да се е провело днешното съвместно заседание на комисиите по енергетика и за контрол на службите за сигурност по темата. 

От ДПС също бяха лаконични след днешната среща между премиерa и Върбакова. "Нека да видим какви действия са си начертали, да видим какви са намеренията и тогава да се произнесем. Нека да се запознаем с фактите", каза председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика