Сидеров пристигна в парламента, "Атака" ще влезе в залата

ОFFNews 13 юни 2014 в 08:44 3434 5

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Лидерът на парламентарната група на "Атака" Волен Сидеров пристигна в парламента десетина минути преди началото на днешното заседание, на което трябва да бъде гласуван петият вот на недоверие на правителството.

"Ще вляза в зала. Както виждате, колегите ми са тук", заяви той на влизане пред журналисти. Според него ГЕРБ са тези, които нямат желание да има вот и той да успее. "Те преговарят в ДПС. Следващото правителство на България няма да е по-добро явно от сегашното", допълни той.

Сидеров за пореден път отхвърли твърденията, че именно той крепи кворума в парламента и респективни кабинета. "Сега ще видите с очите си, че златният пръст на Сидеров е една лъжа на медиите", каза той.

Атакистът добави, че партията му вече е посочила своите причини за оставката на правителството - "неспазването на обществените интереси" и "позорното клякане пред Маккейн за "Южен поток". 

"Колегата на Орешарски Бойко Борисов, който се кани да се върне на власт, пък получава същите наставления от Маккейн в САЩ, добави Сидеров. Според него задкулисната уговорка с американския сенатор по време на посещението му тук е била за добива на шистов газ и за разполагане на ядрени ракети в България. 

"Ако това се случи, досегашната криза ще ни се види като детска песничка", заяви националистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови