Служител на МВР, задържал 46 души, стана полицай на годината (снимки)

OFFNews 05 януари 2015 в 16:12 8104 2

Димитър Замфиров

Старши разследващ полицай Димитър Замфиров от отдел “Разследване на тежката престъпност” при Дирекция “Разследване” на Главна дирекция “Криминална полиция” стана тазгодишният носител на наградата "Полицай на годината".

Наградата му беше връчена от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. 

По водени от Замфиров разследвания са задържани 46 души. Тази година той е провел успешно разследване по разкриването на организирана престъпна група за магистрални грабежи. Негово дело е и установяването на сложната структура на престъпна група от 15 души, занимавала се с грабежи и убийства. Димитър Замфиров участва в разкриването и привличане към наказателна отговорност на извършител на поръчково убийство на бизнесмен от Своге. Разследващият полицай е приключил досъдебни производства срещу организатори и членове на организирани престъпни групи за производство и разпространение на наркотици.

Замфиров има четирима подвластници. Това са полицейски инспектор Виктор Празов от група „Бързо реагиране“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, Живко Даскалов - началник на група „Противодействие на престъпления против личността и трафик на хора“ при отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР - Бургас, полицай Славей Бисеров от първа група „Охрана на държавната граница“ на ГПУ - Гоце Делчев към РДГП – Смолян.

Колективна награда взеха служители "Гранична полиция" Елхово. Тя е и в памет на старши полицай Асен Асенов, който загина при изпълнение на служебния си дълг на 26 декември край село Горно Ябълково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews