Според БСП Григорова и Манолова ще са патерица на ГЕРБ

Корнелия Нинова обяви партията си за единствената алтернатива на "модела ГЕРБ"

Ружа Райчева 26 април 2024 в 13:45 1606 2

Брифинг на БСП в парламента

Снимка Ружа Райчева - OFFNews

Брифинг на БСП в парламента

БСП направиха равносметка за свършеното от тях по време на 49-ото Народно събрание и използваха повода да нападнат общинския съветник, издигнат от тях на местните избори - Ваня Григорова, и нейния нов коалиционен партньор на предсрочните парламентарнти избори на 9 юни - Мая Манолова. 

Тази седмица Ваня Григорова и Мая Манолова обявиха, че ще участват във вота за парламент, както и във вота за Европейски парламент с коалиция "Солидарна България". Днес на брифинг в Народното събрание червеният депутат Георги Свиленски заяви, че преди няколко дни е "паднала маската" на евродепутата социалист Елена Йончева и са "лъснали" зависимостите ѝ от председателя на ДПС Делян Пеевски, а сега - и на Ваня Григорова. 

"Стана ясно, че Ваня Григорова няма да бъде общински съветник в София. Че не иска да бъде кмет на София, а е използвана, за да се случи това, което се случва сега. Нея не я интересуват проблемите на хората. (...) Ваня Григорова и Мая Манолова заедно ще бъдат поредната патерица на Борисов в българския парламент", заяви Георги Свиленски. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа да каже повече по темата. "Нямам какво да добавя", заяви тя. 

БСП са внесли общо 17 закона и 27 проекта на решения, 3 от които са за вот на недоверие, направили са 180 различни предложения по текстове, задали са 384 питания и въпроси, както и са прочели 38 декларации от парламентарната трибуна. БСП предизвикаха общо 18 изслушвания на миниситри в пленарната зала и са правили брифинги над 75 пъти. "Това е сухата статистика, зад която се крият много усилия. Искам да благодаря на цялата парламентарна група", заяви Нинова. 

"В предпоследния ден на този парламент станахте свидетели на това как колегите се замерят с компромати, обиди, флашки и пудели - това бе емблемата на цялото 49-о НС", коментира тя целодневната размяна на остри и нападателни реплики между лидерите на ГЕРБ, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

По думите ѝ единствено БСП е алтернатива на статуквото, защото не е влязло в сглобки, нито в договорки за постове, регулатори и министерства. Нинова заяви, че БСП ще продължат със сегашната си линия на поведение на съпротива срещу "модела ГЕРБ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

PaulPierce

26.04 2024 в 18:52

Синя София и Григорова ще са патерици на Герб, каквито са в СОС, те за това са създадени

2099

1

Mateevk

26.04 2024 в 14:16

Ама не разбрахте ли колко чини Григорова овреме? Преди да я обявите за морален, реален и не знам си още какъв победител на кметския вот. Или просветлението дойде, когато един виден двайсетхилядник я обяви за новия лидер на лявото в България. И тя взе, че му/си повярва и сега й гледаме сеира, който обаче може да ни излезе солено.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша