Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Според ИБГНИ преговорите за трети мандат са безсмислени

OFFNews 28 август 2021 в 18:48 3970 3

Арман Бабикян

Kоалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" вече не вижда смисъл да се разговаря за съставяне на правителство, заяви пред БНР депутатът Арман Бабикян по повод утрешната им среща с БСП. На парламентарната група на левицата в петък президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство, а веднага след това лидерът на БСП Корнелия Нинова покани на преговори ИБГНИ, ДБ и ИТН. Срещите са насрочени за неделя, вторник и сряда.

"Беше анонсирано, че този тур е свързан със следващ мандат, очевидно такъв няма да има. Така че можем да говорим само за дружески разговори някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от актуализацията на бюджета, за да може поне да има смисъл тази среща", коментира Арман Бабикян.

Вчера, в интервю за БНТ, Слави Трифонов бе категоричен, че парламентарната група на "Има такъв народ" няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП. Така шансовете за ново правителство на практика се стопиха.

Нинова ще обяви кой предлага за министър-председател в петък. Предварително бе съобщено, че това няма да е тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

3

yoghurt

28.08 2021 в 23:19

И впрочем, преди глупостта да пращаш хора с автомати в президенството, Гешев ми беше симпатичен с антикомунизма си. Язък, глупава пионка се оказа.

А няма такъв народ, да пръска три пъти десетки милиони за избори с предизвестен финал.

11300

2

yoghurt

28.08 2021 в 23:16


Имаме:
1. ИТН, които първите избори бяха в ступор, че са избрани като втора полит. сила - просто не го очакваха.
2. Веднага след това - закон за улеснението на провеждане на избори - с машини, не с бюлетини. Така да може сто избора да правим ако трябва...
3. Целенасочено снижаване на рейтинга чрез безумни ходове - назначаване на неизбираеми кандидати без да може да им осигуриш подкрепа, и да се надяваш, че противниците ти ще ти ги изберат... А ако не ти ги изберат - цупиш се и правиш им на сечено...
И това при абсолютната възможност за съставяне на мнозинство в настоящия парламент, декларирана от всички?

Защо ще се явяваш на избори, като е ясно, че това само ще ти снижи рейтинга? Освен ако не искаш точно това - да си снижиш рейтинга...

Явно, за назначилите Слави им е бил нужен балансьор, не втора или първа политическа сила. Като не е станало това, и е имало реална опасност промерно Доган да бъде осъден, са си казали - избори, докато не си направим парламент, който да ни устройва - без ясно мнозонство, и с коалиция “за спасение на България” [разбирай, за оглозгване на България) . Имат избор за Висш Съдебен Съвет догодина. За тогава им трябва удобно правителство.

Мамини сладки, не разбраха, че трябват кадърни хора. Ако Гешев не беше направил тоя гаф от глупост, ни протести, ни дявол нямаше да има... Нямат капацитет може би. Но откъде да го имат, от комунистическите мижитурски дебри ли?

Сашке, разсмя ме. Стига обаче със гадостите, моля, в някои коментари човек се пита от къде ги вадиш...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews