Светльо Витков се отрича от общински съветници, които не искат да работят за Глас народен на вота

OFFNews 16 февруари 2021 в 10:53 5486 0

Глас народен ще се явява самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, защото хората, които гласуват за партията, не са приели добре участието в коалиция. 

Това обясни лидерът на Глас народен Светльо Витков по бТВ. По думите му хората, които подкрепят партията, искат тя да е реална опозиция на статуквото. Основната ни задача не е да минем 4%, а да активизираме хората, които не гласуват, коментира той. Ролята на малките партии е да образоват хората. Ако тези 49%, които не гласуват, отидат до урните, ще могат да променят статуквото, смята Витков. 

Като стане дума за субсидия, аз съм човекът-субсидия, иронизира той по повод твърденията, че си е купил мерцедес с партийни пари. Долу е, от 2007 г., продава се за 200 000 лева, но не вярвам, че някой ще го иска на 14 години, заяви в типичния си стил Витков. Той разкри, че е осъдил медии, които са тиражирали новината за луксозния автомобил. Глас народен имаше субсидия от 2013 до 2017 година, явявали сме на 7 национални избори, трябват пари затова, добави Витков. Той добави, че отчита като грешка разкриването на партийни офиси в страната. Трябват срещи очи в очи, смята музикантът-политик. 

Изборите са скъпи и е важно да има възможност за финансиране на партиите. "Смятайте колко струва да се осигурят 12 хил. застъпници в секциите, за тази година се говори, че заплащането ще е между 100 и 200 лева. Това са 2,5 млн. лв., които трябва да извади човек", заяви Витков. 

Той коментира и отношенията си с Венци Мицов, като обясни, че е разделил личните от служебните. Венци Мицов си е в Изпълнителния съвет на "Глас народен", но Слави Трифонов си позволи клеветническа кампания срещу мен и партията, а Венци Мицов си позволи два пъти да отиде като ко-водещ. Малко нечистоплътно е, когато някой те плюе да отидеш, в медията му и да се веселиш и да се забавляваш. Така мисля. А Венци Мицов ако иска да продължава - да продължава, ако иска да се отказва - да се отказва, не сме го изключили от партията, каза Витков и допълни, че с Мицов се познават от над 25 години. 

Общински съветници, които се явиха от Глас народен през 2019 г., но сега не искат да участват в кампанията на партията, ще отида и ще им изтегля регистрацията от общинските съвети, поне да не носят името на Глас народен, заяви Витков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови