Турските граничари набили нашенеца заради страх от уволнение

Николаос Цитиридис 03 ноември 2017 в 12:25 11987 2

Побоят над българин на наша територия от турски граничари бил заради страх от уволнение. Такова обяснение даде вътрешният министър Валентин Радев в парламента, попитан за случая с нападението на нашата граница от страна на турски служители. 

По думите на Радев, българският гражданин се отказал да минава границата, когато разбрал, че има проблем със системата. Той обаче вече бил в нея и е трябвало да мине през рентгена с колата си. Когато направил обратен завой, за да си тръгне, 10-20 метра навътре в наша територия той бил настигнат и нападнат от турските граничари. 

Побоят бил, защото турският граничар се страхувал да не бъде уволнен, ако не направи проверката, за която бил отговорен, обясни вътрешният министър Радев за най-агресивния от турските граничари. 

В момента има създадена контактна група между двете страни за изясняване на всички детайли. Всички документи са предадени на прокуратурата в Ямбол. Най-агресивният от граничарите, нападнали нашенеца, ще бъде наказан, увери Радев.

Темата в парламента бе коментирана и от ВМРО, които поискаха агресивните граничари да не стъпват у нас и да им бъде забранено да влизат на наша територия. 

Този инцидент поставя под съмнение лоялността на Турция като държава, която е подписала споразумение с ЕС за охрана и сигурност, смятат от ВМРО.

В Народното събрание темата коментира и Екатерина Захариева, която не добави нищо ново и повтори, че сме получили извинение заради случая и уверение, че ще се извърши проверка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9118

2

Christina Ostrikova

03.11 2017 в 14:36

И сега като са набили българина, няма да ги уволнят, вече не се страхуват. Браво на министъра, желязна логика! И мен ме е страх от тъпи политици, дали да не ви набия???

12415

1

senester

03.11 2017 в 13:09

Тоя е титан на мисълта - от страх турците ни биели. Браво,ти надмина и Цецерон,бе
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews