В базите на ''Ръководство на въздушното движение'' няма да настаняват бежанци

Това реши Министерският съвет на редовното си заседание днес

OFFNews 07 февруари 2024 в 14:19 1980 0

Украински бежанци в България

Снимка БТА/Красимир Кръстев

Украински бежанци в България

В базите "Ръководство на въздушното движение" вече няма да се настаняват украински бежанци, реши Министерският съвет на редовно заседание днес. 

На 20 май 2022 г. правителството определи базите, в които ще може да се настаняват украински граждани, търсещи убежище в България. 

Днес правителството намали списъка с възможни бази за настаняване, съобщиха от правителствения пресцентър. 

С днешното решение в списъка бяха премахнати базите, стопанисвани от дирекция "Ръководство на въздушното движение" (РВД). 

"Причина за това решение е необходимостта от провеждането на рехабилитационни и профилактично-оздравителни процедури на ръководителите на полети на ДП „Ръководство на въздушното движение", които предприятието извършва в своите бази", изтъкват от МС.

Съгласно изискванията за медицинска годност, регламентирани в европейското и българското законодателство, с цел гарантиране безопасността на въздушното движение, на служителите на РВД е задължително да бъдат осигурени условия за провеждане на рехабилитационни и профилактично-оздравителни процедури.

Това са част от дейностите по управление на рисковете, свързани с ефектите от стрес и умора на работното място на ръководителите на полети, отбелязват от правителствения пресцентър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки