Време разделно в БСП

OFFNews 14 май 2017 в 07:05 4932 0

Националният съвет на БСП ще заседава днес в централата на "Позитано" 20, а пленумът е дългоочакван в редиците на социалистите заради предстоящата битка по върховете на партията.

Лидерът Корнелия Нинова готви промени в Изпълнителното бюро, според които членовете на ръководството на БСП да не бъдат и депутати и които далеч не са приемани еднозначно.

С това например не е съгласен депутатът Красимир Янков.

"Не може да се разделя механично отговорността на човек от ръководството, който е и в Народното събрание. Политиката на партията се формира в нейните органи, има и оперативни решения, които се взимат от Изпълнителното бюро и те се претворяват в българския парламент", обясни той. Според него идеята народните представители да не съвместяват постове в Изпълнителното бюро е неработеща.

Според информация на OFFNews Кирил Добрев ще избере поста си на "Позитано" 20 пред банката в парламента, а Крум Зарков и Драгомир Стойнев ще запазят и депутатското, и партийното си място. От Изпълнителното бюро ще си тръгат Александър Симов, Валери Жаблянов, Иван Ченчев и Стоян Мирчев.

Очаква се Деница Златева да стане зам.-председател на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика