За протеста на Мая Манолова пристигат хора от над 20 града и села

За всички недоволни са осигурени столове пред сградата на МС

OFFNews 23 май 2020 в 09:15 7402 2

Привърженици на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" от над 20 града, както и от различни села, пристигат за протеста от 11 часа пред Министерския съвет. 

Председателят Изправи се.БГ Мая Манолова обяви протест срещу управлението на кабинета „Борисов-3". Митингът ще се проведе съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива".  

Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел осигуряване на задължителната социална дистанция. Очаква се Манолова да поздрави участниците в 11:15 ч. и да обяви икономически мерки за бързо връщане на хората на работа и овладяване на безработицата. Протестът е обявен срещу липсата на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

Исканията на протеста за подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата. Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока.

В рамките на протеста са подготвени флашмоб демонстрации от участниците. От 12 часа ще започне протестното автошествие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови