Планират сериозна промяна за Шанхай Мастърс

OFFNews 01 юли 2017 в 14:36 2549 0

Един от традиционните турнири в снукъра - Шанхай Мастърс може да претърпи сериозна промяна, пише в официалния си сайт World Snooker.

Световната асоциация обяви, че преговаря с два различни спонсора за ранкинг турнира в Китай, който ще се проведе между 18 и 24 септември.

И надпреварата ще е или Шанхай Мастърс, или World Open, като ще бъде във формат от 128 играчи, в който всеки ще може да играе срещу всеки, без протекция за професионалистите в топ 16 на световната ранглиста.

Квалификационният кръг за въпросният турнир ще се проведе между 6 и 9 август в зала "Гилд" в Престън. Това означава, че така познатият от 2007 година насам Шанхай Мастърс може вече да не съществува и ще бъде заменен от реално ново събитие, което просто ще носи същото име.

Миналата година, например, се проведоха четири квалификационни кръга, за да бъдат излъчени 32-мата състезатели, които се включват в 1 кръг от основната схема, като имаше и допълнителен кръг за играчите с "уайлд кард".

Големите звезди почваха направо от основната схема - 1/16-финали, но сега вече това няма да е така.

Шанхай Мастърс е вторият ранкинг турнир в историята, който се провежда на територията на Китай от 2007 година насам, като преди него страната е организирала единствено Откритото първенство (China Open), станало част от ранкинг системата през 1999 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови