Ракетата направи густо на Пловдив

OFFNews 06 септември 2017 в 08:29 2981 0

Снимка Спортал

България става любимо място на Рони О'Съливан, най-харесваният и може би най-великият играч на снукър. Ракетата игра в Пловдив и срази рекордьора по световни титли и още по-успешен състезател Стивън Хендри с 6:1 в "Колодрума".

Бонус зарадва пловдивчани, които обаче не бяха далеч напълнили залата. След спечелването на победния шести фрейм, О'Съливан и Хендри обмениха няколко думи и решиха да изиграят още една партия в чест на публиката. Ракетата отново спечели.

Залата бе арена на епизод едно от четирилогията на съперничеството между Ракетата и Великия на родна земя, като на 6 септември двамата ще са в София, след това във Варна (за първи път ще се играе снукър там) и накрая на осми септември в Летния театър в Бургас.

Там отново българските зрители ще могат да гледат на живо снукър на открито, като О'Съливан вече загатна за отличните си форма и настроение - брейкове от 138, 89, 65, 59 и 56, докато Хендри стигна най-много до 31 (46 в допълнителната партия), уточнява Спортал.

"Радвам се да бъда тук. Тренирах малко тази седмица и е привилегия за мен да съм тук в България за това турне, и то за да играя срещу Рони", каза Хендри преди началото на мача.

"Не си спомням нищо от предишния мач помежду ни с Хендри. Но някои от най-добрите мачове в кариерата ми са били срещу него. Когато навлизах в играта, той беше номер 1 в света и той беше за пример, така че винаги е било невероятно. Очаквам да се представим на високо ниво пред тази чудесна публика и да се забавляваме всички", сподели Рони на влизане в залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки