Най-известните покер играчи в България

OFFNews 23 декември 2021 в 12:56 2297 0

Покерът е една от най-старите игри на карти в света. Смята се, че е възникнала още в древна Персия, където са играли игра на карти много подобна на нея. През 16-ти век в Германия и Франция се появяват игрите „Pochen“ и „Poque“. Днес покерът се играе с тесте от 52 карти, играчите на масата може да са от двама до десет души, а при онлайн или видео вариантите играчът е само един. С навлизането си в новия свят покерът завладява всички големи казина по целия свят, а днес вече присъства и в интернет сайтовете за казино игри, където се предлагат много игри на живо и турнири по покер.

Както по целия свят, така у нас има изключително добри и талантливи играчи, някои от които дори са световни шампиони по покер. Едни от най-добрите сред тях са българи, спечелили стотици хиляди долари именно чрез тази игра, ето защо в следващите редове ще ви разкажем малко повече за тях.

Стоян Маданжиев

Стоян е роден в Хасково и изкарва парите си с игра на покер. Той взема участие във всички големи световни и български турнири, и не веднъж е споделял своите начини и стратегии, които са му помагали да спечели. Но, както знаем няма точна формула, която да гарантира победата, защото играта винаги е много различна. През 2020 година Стоян Маданжиев печели Световните серии по покер, които му донесоха печалба от 4 милиона долара, което е и най-високата печалба, която се дава в интернет покер турнирите.

Симеон Найденов

Още един от шампионите по покер игри в България, който е първия, спонсориран от най-голямата покер зала PokerStars. През всичките години, в които се занимава с покер той се научава на аналитично мислене, на премерен риск, по време на играта, на стабилност и дисциплина. През 2010 година Симеон печели наградата на Унибет за Играч на Годината, а изявите му в турнирите на живо и онлайн го превърнаха в един от най-известните покер играчи у нас.

Димитър Данчев

Един от най-добрите ни играчи на покер, наричан още „българският покер милионер“. 2013 година е много знакова за играча, защото той се изкачва на 56-о място в Световната ранкинг покер листа. След това той спечели популярния турнир PokerStars Carribean Adventure 2013 Main Event и си тръгна със сума от близо 2 милиона долара.

Благодарение на тази победа той се изкачи до шеста позиция. Последните години Димитър Данчев показа своите воля и умения, които са достойни за завиждане от всеки професионален покер играч.

Огнян Димов

Още един много популярен български покер играч, чиято кариера отново започва онлайн в сайта на PokerStars. Първият турнир на живо, в който участва Огнян е през 2014 година, където той се класира на 30-о място и печели около 3 000 евро. Една година по-късно той става победител в Европейския покер тур, а по-късно става четвърти на Азиатския покер шампионат. Качествата, които притежава го правят милионер и един от най-изявените български покер играчи.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков