Русия спечели световната титла по хокей на лед

OFFNews 26 май 2014 в 15:20 3481 2

Руският национален отбор спечели световното първенство по хокей на лед. "Сборная" победи Финландия с 5:2 в атрактивен финал в зала "Арена Минск" в Беларус, за да завоюва титлата за 27-и път. 

Звездите Александър Овечкин и Евгени Малкин отбелязаха по едно попадение, Денис Зарипов се отличи с гол и две асистенции, Сергей Широков добави един гол и асистенция, а крайният резултат беше оформен от Виктор Тихонов. За финландците головете отбелязаха Иро Пакаринен и Оли Палола

Двата отбора изиграха много оспорван мач в първите две третини, в които се стигна до три обрата в резултата, но в крайна сметка прекалено големият брой наказания попречи на скандинавския тим да окаже съпротива в последните двадесет минути, в които руснаците доминираха на леда.

В края на втората третина Финландия получи тежък удар, след като остана само с трима полеви играчи на леда заради две наказания. В последната третина руснаците вкараха още два гола при числено предимство. 

Русия завърши шампионата с десет победи в десет мача при голова разлика 42:10 и демонстрира превъзходството си над останалите отбори, част от които обаче бяха без ключови играчи заради продължаващите плейофи в НХЛ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews