Руските хакери: Рафаел Надал е вземал забранени вещества

OFFNews 19 септември 2016 в 19:39 8517 8

Руската хакери Fancy Bears продължават разкритията си срещу известни спортисти. Най-голямото име в поредното продължение на списъка от спортисти, употребявали забранени вещества по медицински причини е на носителя на 14 титли от Големия шлем - Рафаел Надал.

Според информацията бившият световен номер 1 в тениса е употребявал "бетаметазон" (б.р. - използва се за локално лечение на екземи) през 2009 г. и "тетракозактид" (стимулира производството на стероидни хормони) през 2012 г.

Сред обявените днес 26 спортисти са още четирикратният олимпийски шампион по бягане Мо Фара и унгарският плувец Ласло Чех.

Британският лекоатлет е взимал с разрешение "триамциналон" (използва се за лечение на кожни възпаления) през 2008 г., а Ласло Чех, който има шест медала от олимпийски игри, е използвал веществото "формотерол" (за продължително и симптоматично лечение на умерена до тежка астма) през 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12621

8

TOR

20.09 2016 в 10:27

Руските хакери, казваш...
Баба Ванга ли ти говори?
Даже мириканците казват - "предположително".
Отделно от това- всички са се вторачили в хакерите, а не,както би трябвало, във фактите - всеки пети медалист от САЩ, Англия, Канада и тнт е на зоб. А зоба е с препарати, ЗАБРАНЕНИ за употреба.
По Радомирско има една поговорка - "Като ти е насран гъза, не излизай на хорото".
Помните ли как се изплющя надалчо по повод Шарапова?

77927

4

El Commandante

19.09 2016 в 21:10

Много ми е интересно как човек страдащ от средна до тежка астма може да спечели какъвто и да било медал от каквато и да била дисциплина, освен може би в надкашлянето и в брой хрипове за време...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки