Шарапова аут от тениса заради допинг (обновена)

OFFNews 07 март 2016 в 22:12 19885 11

Бившата №1 в световната ранглиста на женския тенис Мария Шарапова обяви, че е била хваната с допинг.

Това стана на извънредна пресконференция на тенисистката, която се състоя в хотел в Лос Анджелис. Единствената официална информация за брифинга беше, че на него Шарапова ще обяви "голяма новина".

Руската тенисистка е дала положителен резултат при допинг проверка по време на Australian Open. Тя е аут от тениса за неопределено време.

Шарапова разбрала за положителния резултат от писмо на Международната федерация по тенис (ITF), което получила след Откритото първенство на Австралия, което се провежда през януари в Мелбърн.

"Знам, че това ще има последствия. Не искам да приключа кариерата си по този начин. Наистина се надявам да получа друг шанс да играя", каза тя и допълни, че още не знае какви ще са последствията и че е получила писмото само преди няколко дни.

Шарапова обяви, че от 10 години е взимала лекарството милдронат по предписание на семейния ѝ лекар. Лекарството обаче влязло в забранителния списък от 1 януари 2016 г. Тя призна, че е получила уведомление за промените в списъка от Световната антидопингова агенция (WADA) още в края на миналата година, но обясни че не го е погледнала.

„През последните 10 години семейният ни лекар ми е предписвал лекарството милдронат и няколко дена след като получих писмото от ITF открих, че другото му име е мелдониум, което не знаех.

Много е важно да разберете, че 10 години това лекарство не беше в забранителния списък на WADA и аз съм го приемала законно през последните 10 години", каза топ тенинистката.

Шарапова обясни, че медикаментът ѝ е бил предписван от 2006 г., заради здравословни проблеми, включително недостиг на магнезий, аритмия и фамилна обремененост от диабет.

"През дългата си кариера съм била много отворена и честна за много неща. Поемам голяма отговорност с много професионализъм в работата си всеки ден. Направих огромна грешка. Разочаровах почитателите си и спорта, който играя от 4-годишна и обичам толкова дълбоко."

“Провалих се на теста и поемам пълната отговорност за това“, каза Шарапова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки