12 български моряци остават на "Оушън Стар Пасифик"

Юлиан Христов 04 август 2012 в 15:13 1402 0

12 български моряци остават на
12 български моряци остават на "Оушън Стар Пасифик"

12 български моряци са останали по свое желание на круизния кораб "Оушън Стар Пасифик", плаващ под панамски флаг, заради неизплатени от работодателя възнаграждения. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

От два месеца корабът е в мексиканско пристанище. Външното ни министерство, агенция "Морска администрация" и посолствата ни в Мексико и Лондон са предприели стъпки за решаване на проблема между българските моряци и работодателя. 

Преди дни у нас се завърнаха 7 от сънародниците ни. Министерството е в постоянен контакт с българите, останали на борда, и с техния работодател и ще продължи да съдейства за решаването на казуса, съобщават от ведомството. 

Посредническата фирма за наемане на българските моряци за работа на кораба в Мексико гарантирала, че ще направят всичко възможно всички, които желаят, да бъдат прибрани в България и да им бъдат изплатени заплатите, съобщи за агенция „Фокус” шефът на „Морска администрация” Сергей Църнаклийски. По думите му фирмата има задължение – след като ги е изпратила, да следи целия процес до прибирането им в България. Според него битовите условия на кораба Ocean Star Pacific не са били много добри.

„Самият кораб не е пътувал от около една година и е бил изоставен. Задачата на българите е била да го приведат в действие и да може отново да плава”, посочи Църнаклийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews