9 жертви на престрелки в САЩ през почивните дни

OFFNews 06 юни 2022 в 08:39 1395 0

Снимка iStock

Девет души бяха убити при стрелба в три американски града в събота вечерта и неделя сутринта, а ранени са още две дузини. Това са поредните насилствени прояви с огнестрелно оръжие след масовите стрелби, които разтърсиха САЩ, предаде Ройтерс. 

Вчера във Филаделфия сблъсък между двама мъже прерасна в престрелка в претъпкан бар и ресторант, при която бяха убити трима души и ранени 12, съобщи полицията.

По подобен начин след полунощ в събота край бар в Чатануга, Тенеси, избухна стрелба, при която според полицията са убити трима и са ранени 14 души.

При още една стрелба в ранните часове на неделя трима души бяха убити, а двама бяха ранени в Сагинау, Мичиган, съобщи телевизия WEYI, като се позова на изявление на полицията. За разлика от другите два случая, при които са пострадали случайни минувачи, при стрелбата в Мичиган всичките петима души са участвали в инцидента, уточни американската полиция, цитирана Ройтерс.

Насилието става в момент, когато общностите в три други града все още скърбят за масовите убийства, при които бе отнет животът на 10 души в магазин за хранителни стоки в Бъфало, Ню Йорк; на 21 души - повечето от които деца - в начално училище в Ювалди, Тексас; и на четирима души в медицинска сграда в Тулса, Оклахома.

В Ювалди погребаха 10-годишната Алития Хейвън Рамирес в неделя. Тя беше едно от 19-те деца, убити при нападението на 18-годишен мъж, въоръжен с полуавтоматична пушка AR-15.

Защитниците на безопасността на оръжията настояват правителството на САЩ да предприеме по-строги мерки за ограничаване на насилието с огнестрелно оръжие. По данни на американския архив, досега в САЩ е имало най-малко 240 масови стрелби. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови