Алея на славата в Русия - Йосиф Кобзон, овчар и герой на труда

Певецът на СССР с втори паметник преживе

OFFNews 02 октомври 2017 в 08:44 2703 2

Това е паметникът му в Донецк.

Русия вдигна паметник на известния певец Йосиф Кобзон преживе. Алеята на славата се намира в забайкалското село Агинское. 

На нея са поставени бюстовете на овчар, герой на Русия, животновъд, герой на труда и на депутата от Държавната дума народния артист на СССР Йосиф Кобзон, съобщават местните власти, цитирани от БГНЕС. Йосиф Кобзон вече 20 години е депутат от региона.

За изработката и поставянето на бюстовете регионалното правителство е отделило 3,3 милиона рубли. Това е първият паметник на Кобзон в Русия.

През 2003 година той получава привилегията да се превъплъти в още един монумент в украинския Донецк, по-късно част от размирния източен район на страната под контрола на сепаратистите.

Кобзон е роден именно в тази част на Украйна. Роденият през 1937 г. Кобзон е познат като „гласът на СССР” и „съветския Франк Синатра”. През февруари миналата година името на певеца и политик попадна в обновения списък със санкции на ЕС срещу руски и украински политици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

02.10 2017 в 10:54

Егати Франка, егати Синатрата!

Поздрав!

10571

1

Hissarion

02.10 2017 в 09:50

Незнайният овчар е много по-заслужил от всички смешни "звезди" и "светски личности", чийто принос за човечеството се ограничава до участията им в нелепи сапунки и риалити-формати.