Аз съм зла, написала медицинската сестра, убила 7 бебета и опитала да отрови още 6

OFFNews 18 август 2023 в 20:05 6711 1

Британската медицинска сестра Луси Летби, обвинена за убийството на 7 бебета и опит за отравяне на още 10, беше призната за виновна, предаде Си Ен Ен. 

33-годишната жена е инжектирала въздух в кръвта и стомаха на бебета, прехранвала ги е с мляко, нападала ги е физически и ги е отравяла с инсулин, съобщи Кралският съд в Манчестър в Северна Англия.

В един случай Летби е убила момченце, идентифицирано като Дете Е, като вкарала въздух в кръвта. На следващия ден тя се опитала да убие неговия близнак с инсулин.

Полицията открила купища ръкописни бележки, докато претърсвала къщата на Летби по време на разследването си, включително една, която гласи: "Аз съм зла".

Тя тайно е нападнала бебета в неонатологичното отделение в болница между 2015 г. и 2016 г.

Нейното намерение е било да убие бебетата, докато заблуждава колегите си, че смъртта им е естествена.  Семействата на жертвите казаха, че "може никога да не разберат защо се е случило това".

През 2018 г. и 2019 г. Летби е арестувана два пъти от полицията във връзка с разследване. Тя е задържана отново през ноември 2020 г

"Не заслужавам да живея. Убих ги нарочно, защото не съм достатъчно добра, за да се грижа за тях", пише тя в една бележка, добавяйки в друга "Аз съм ужасно зъл човек" и с главни букви „Аз съм зла, направих това". 

Лекарите в болницата започнали да забелязват рязко нарастване на броя на бебетата, които умират или неочаквано колабират.

През септември 2016 г. Летби подала жалба срещу работодателите си, след като беше преместена от неонатологичното отделение на болницата. Тя е върната на чиновнически задължения, след като две двойки тризнаци починали, а едно бебе колабирало в три поредни дни през юни 2016 г.

Присъдата на Летби ще бъде обявена на 21 август, понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки