Бахмут: Над 400 пъти са били обстрелвани украинските позиции през последното денонощие

Руснаците са активни и по направлението Лиманск-Купянск, в района Диброва на Луганска област и район Новосадово на Донецка област, съобщи Укринформ

OFFNews 15 юли 2023 в 10:26 4294 1

война

Снимка Укринформ

Обстрел

"През последното денонощие в Бахмутското направление руските окупатори обстреляха 408 пъти позициите на Силите за отбрана, имаше 15 сблъсъка."

Това каза в ефира на националния телемаратон "Едини новини" говорителят на Източната група въоръжени сили Сергей Череватий, съобщава Укринформ.

„Бахмут остава направление, където инициативата е на нашите сили за отбрана. На северния и южния фланг нашите части притискат противника, щурмуват позициите му. Над 400 пъти са обстрелвани позициите ни, имаше и въздушна атака. При престрелките са убити 77 окупатора, ранени са 172, а двама са пленени. Унищожени са артилерийски установки, зенитно-ракетен комплекс „Стрела-10“, противотанков ракетен комплекс и един дрон, съобщи Череватий.

Той отбеляза, че от руските военнопленници може да се направи общ портрет на руската армия: не много образовани, зле оборудвани, от не най-високите социални слоеве, с много слаба мотивация.

По думите на говорителя врагът е най-активен и по направлението Лиманск-Купянск. Нападения са регистрирани в района Диброва на Луганска област и района Новосадово на Донецка област. Именно в това направление руските войски използват най-много артилерия.

Говорителят на източната групировка войски отбеляза, че противникът минира фронтовата линия във всички райони и това се взема предвид при щурмовите операции. Всички участващи звена, по-специално в посока Бахмут, е трябвало да преминат обучение за преодоляване на минни бариери. 

По данни на Укринформ от началото на войната силите за отбрана на Украйна са ликвидирали около 237 хиляди 180 руски нашественици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

16.07 2023 в 01:41

Ей, чатГПТ ли ги халюцинира тез коментари отдолу?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки