Британското разузнаване потвърди, че Русия е пратила Кинжали в Беларус

OFFNews 01 ноември 2022 в 13:37 7164 3

кинжали
Снимката на британското разузнаване с руските самолети и контейнерите за "кинжали".

Британското разузнаване е засякло два руски самолета МиГ-31 и контейнер, в който вероятно се съхраняват хиперзвукови ракети "Кинжал", на беларуското летище Мачулищи близо до Минск.

От Лондон публикуваха снимка, направена на 17 октомври, на която се виждат два самолета МиГ-31 и голям контейнер, укрепен с насип от пръст. Според разузнавачите на Обединеното кралство в тях се превозват ракети "Кинжал".

Любопитно е, че докладът на британското разузнаване съвпада до много висока степен с публикация на беларуския опозиционен проект "Беларуски гаюн", който още на 18 октомври публикува информация, че в страната са пристигнали руски самолети МиГ-31к, които са модифицирани точно, за да носят този вид боеприпаси.

Русия прати в Беларус МиГ-31К , който може да носи ''Кинжали''

Русия използва тези ракети от 2018 г., но досега не ги е разполагала в Беларус. Както отбелязват от британското разузнаване, Руската федерация е използвала ракети "Кинжал" във войната срещу Украйна, но запасите от тези ракети вероятно са силно ограничени.

Анализаторите на разузнаването подчертават, че поради далекобойността от 2000 км на този боеприпас разполагането на "кинжали" в Беларус не дава особено предимство на Русия във войната срещу Украйна. Москва по-скоро е преместила тези ракети, за да даде знак на Запада и да покаже, че Беларус е съучастник във войната.

Руските ракети "Кинжал" - какво е известно?

Х-47m "Кинжал" е хиперзвукова аеробалистична ракета. Скоростта ѝ след пускане надвишава скоростта на звука 10 пъти. Ракетата може да маневрира по цялата траектория на полета и да поразява неподвижни обекти, както и надводни кораби.

Тези ракети се носят от изтребителите-прехващачи МиГ-31к. 

Според експертите сега Русия изобщо не може да произвежда ракетите Х-47m "Кинжал", тъй като те съдържат над 130 чуждестранни компонента, най-вече електроника.

Русия вече на няколко пъти използва този вид ракети за удари по Украйна. Ракети Кинжал бяха хвърлени по Ивано-Франковска област на 18 март, в Одеска област на 9 май и във Виницка област на 7 август.

Според Юрий Игнат, представител на командването на военновъздушните сили на Украйна, Руската федерация променя тактиката на ракетните удари по територията на Украйна, тъй като окупационната армия изпитва недостиг на определени ракети. А украинските въоръжени сили успяват много висок процент от всички ракети, изстреляни от Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

1

Propaganda

01.11 2022 в 15:07

Декоративки.

НАТО E ПРОСТО ПРЕКАЛЕНО МОГЪЩО ЗА руССките нацисти.

Крайно време е Беларус да бъде напоена с американска/наша демокрация - 10на бомби макс и бета рашистите са аут.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков