Британското разузнаване: Русия се подготвя за битка за Крим

OFFNews 21 юни 2023 в 12:43 5078 5

Крим

Снимка Pexels

През последните седмици обаче руските окупатори полагат значителни усилия за изграждане на отбранителни линии дълбоко в тила, особено на подстъпите към окупирания Крим

Ожесточените боеве в Южна Украйна продължават. През последните седмици обаче руските окупатори полагат значителни усилия за изграждане на отбранителни линии дълбоко в тила, особено на подстъпите към окупирания Крим, съобщават от британското разузнаване.

"Това включва обширна 9-километрова отбранителна полоса на 3,5 км северно от град Армянск, на тясната сухопътна връзка, свързваща Крим с Херсонска област", заявиха анализатори от Лондон.

Британското разузнаване твърди, че изграждането на тези сложни отбранителни съоръжения показват, че руското командване смята, че ВСУ са способни да атакуват директно окупирания полуостров.

"Русия все още смята, че запазването на контрола върху полуострова е неин основен политически приоритет", подчертават анализаторите.

Русия окупира Крим през 2014 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

615

3

швейк

21.06 2023 в 15:15

нищо странно няма в това, че не са се подготвили. като се вземе под внимание факта, че украинската армия е съветска по своята същност, офицерският състав е от съветската школа, част от тях са и етнически руснаци, традиционно бедни и корумпирани ... да ви напомня на нещо?

-529

2

6екеr4о

21.06 2023 в 14:31

Уважаемият edin slep поставя трудни и много болезнени въпроси, които ще дочакат своя отговор независимо от края на войната. От сега се с тях, например, се свързва името на Буданов, този млад мъж с бомбастична кариера и не само с неговото име.

Вярвам, че на справедливите въпроси ще има и справедливи отговори!

Както е казал Господ Бог Иисус Христос: Който е безгрешен, пръв да хвърли камък...

12078

1

edin slep

21.06 2023 в 13:27

Нормално е да се подготвят, странно е защо украинците не се бяха подготвили при Мориупол и при Крим за атаки преди войната. Чуха се гласове, че военните са настоявали, но политическото ръководство е отказало.