Британското разузнаване: Руснаците стигнаха до коксохимическия завод в Авдеевка

OFFNews 16 ноември 2023 в 15:45 32645 4

Авдеевка
Авдеевка.

Руските войски в последно време са напреднали в битката за източния украински град Авдеевка, съобщи британското министерство на отбраната във всекидневната си разузнавателна сводка, публикувана в социалната платформа "Екс", цитирана от ДПА.

"Най-вероятно руските сили са напреднали до подстъпите на контролирания от Украйна коксохимически завод в Авдеевка", се казва в сводката.

Обширният промишлен комплекс, в който се произвеждат коксови въглища и разнородни химикали, е ключова стратегическа позиция в северната част на града, откъдето минава важен главен път.

Ако руските войски успеят да превземат завода, това ще затрудни доставките за украинската армия, сочи британското военно разузнаване. "От друга страна промишленото съоръжение осигурява на Украйна отбранително предимство на местна почва и е възможно Русия да претърпи значителни загуби на военнослужещи, ако опита да предприеме нападение срещу завода" е мнението на британското министерство на отбраната.

То публикува ежедневна сводка от началото на руската инвазия в Украйна през февруари миналата година. Москва съответно обвинява Лондон във водене на кампания за дезинформация относно бойните действия, посочва ДПА, цитирана от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

4

Д-р Мазникуров

18.11 2023 в 00:07

Чета в actualno.com че според германски анализатори оставали между 5 и 9 години до момента в който руZката Кочина ще се опълчи на пряка война срещу НАТО. Това май е един от редките случаи когато мога да се съглася с тях. Кочината не може да съществува без война, това е заложено в нейното изначалие и зачатие, дори и с реалния риск да се самоунищожи напълно. Втори аргумент е че Кочината не е способна да създава нищо позитивно, прогресивно и добро за никого, нейният голям "гений" е да руши, да убива, да граби, да създава хаос, лъжи, митове, мизерия и смърт- основани на принципа: "Щом на нас ни е гадно и сме родени и мрем в лай*на, нека и на всички вас останалите да ви е така!". Тогава се питам, когато това се случи, да, ние всички ще страдаме, но и всички сегашни техни кирливи афро, азиатски и латиноамерикански "приятели" къде ще се дянат? С какво ще им стане по-хубаво ако "лошият Запад" го няма и пострада? Може би руските "асвабадители" и китайските "инвеститори" ще им дарят розов живот?

1066

3

alcom4

17.11 2023 в 16:14

Както е тръгнало на Путя ще му се свършат бойците.Ще трябва да мобилизира старците и момченца та над 12 годишна възраст.С толкова пирони победи Русия ,скоро ще загуби способността не само да атакува ,но и да се отбранява. Явно тази "жуковска "матрица вече не работи..."баби наражают ".Пък и много руски солдати взеха да дезертират от самия фронт.Миналата есен на Путя му избягаха 500 хиляди до набори и. Не искат до март в Украйна.

400

2

демотиватор

16.11 2023 в 21:04

Идат като тигри, бягат като овци и пак се завръщат (ама все по-малко)... (ジ)

345

1

Джендо Джедев

16.11 2023 в 15:56

"и е възможно Русия да претърпи значителни загуби на военнослужещи, ако опита да предприеме нападение срещу завода"

Гаранция, че ще претърпи! Както и досега - колосални загуби! Обаче човешкият живот не значи нищо в тая клета кочина, та орките ще продължат да упорстват докато не бъдат избити до един.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки