Британското разузнаване: ВСУ са освободили и територия, която е била под руска власт от 9 години

OFFNews 27 юни 2023 в 12:05 5515 2

ВСУ
ВСУ.

Украинските въоръжени сили успяха да освободят малка част от територията край Красногоровка, която беше окупирана от 2014 г. насам. Това е станало възможно благодарение на "претоварване на силите" в условията на украинска контраофанзива, съобщи британското разузнаване.

От Лондон посочват, че настъплението на украинските десантчици на изток от село Красногоровка е първият случай от миналогодишната руска инвазия насам, когато украинските войски са си възвърнали територия, която е била под руска окупация от 2014 г. насам.

"Неотдавнашните многобройни едновременни украински атаки в целия Донбас вероятно са довели до претоварване на силите на т. нар. "Донецката народна република" и на чеченците, действащи в района", смятат британските анализатори.

На 24 юни украинското командване потвърди информацията, че украинските въоръжени сили са успели да напреднат край Маринка и да заемат позициите, държани от руските окупатори от 2014 г. насам. Всъщност обаче това се случи седмица по-рано от публично съобщеното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови