Буданов: Чака ни труден период, но Украйна няма да бъде победена

OFFNews 22 април 2024 в 16:17 1982 1

Кирило Буданов

Снимка Getty Images

Кирило Буданов

Украйна ще се изправи пред труден период през май и юни, но няма да бъде победена, заяви в интервю за украинската редакция на Би Би Си началникът на военното разузнаване Кирило Буданов.

Нашите оценки показват, че ще се сблъскаме с доста трудна ситуация в близко бъдеще. Но трябва да знаем, че тя няма да е катастрофална. Няма да настъпи Армагедон, както много хора се опитват да твърдят. Но ще има проблеми след средата на май, каза Буданов.

Според нас предстоящият период ще бъде труден. Но труден и катастрофален са различни неща. Вече няколко пъти сме преминавали през трудни периоди и ще преминем и през този, повярвайте ми. Няма да се случи нищо извънредно. Знаем всички руски планове предварително. Как да реагираме на тях? На повечето от тези планове имаме отговор. Да, има някои въпроси, които ще ни е трудно да преодолеем, но ще намерим отговор. Както винаги, ще измислим нещо в последния момент, заяви ръководителят на военното разузнаване.

Говоря и за фронта. Toвa e комплексен подход, защото руснаците ще използват комплексен подход. Те провеждат комплексна операция. Няма да говорим за нея дълго време, но ще има труден период. Средата на май, началото на юни, уточнява той.

Според Буданов вътрешнополитическата ситуация в Украйна също ще се влоши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки