Буш-старши спонсорирал тайно бедно дете от Филипините години наред

OFFNews 20 декември 2018 в 14:37 3308 0

Снимка Compassion International

Организацията за хуманитарна помощ Compassion International разкри, че 41-ият президент на САЩ Джордж Х. Буш е бил таен спонсор на бедно дете на име Тимъти от Филипините повече от 10 години.

Буш използвал псевдонима Джордж Уолкър, а инициативата му е започнала, когато момчето е било на 7 г. То не знаело кой е благодетелят, помагал финансово за образованието и изхранването му. Научило, че е бил президентът, когато излязло от системата.

Буш, 41-ият президент на САЩ, почина през ноември на 94 години.

Писма - част от кореспонденцията между двамата - бяха публикувани от „Колорадо спринг газет" и Си Ен Ен.

"Скъпи Тимъти, искам да бъда твоят нов приятел, с който да поддържаш лична кореспонденция, - пише Буш в първото си писмо от 2002 г. Президентът се представя с псевдоним, който е комбинация между личното и фамилното му име. - Аз съм старец на 77 години, много обичам децата и макар да не сме се запознали, вече те обичам."

Той добавя, че живее в Тексас и ще му пише от време на време. Все пак държавният глава подсказвал на малкия Тимъти кой е - питал го дали е чувал за Белия дом, където живее американският президент, и го подтиквал да отиде там за Коледа.

Тимъти не бил единственият, оставен в неведение за личността на благодетеля. Семейство Буш също не било наясно с инициативата, но щом впоследствие разказали на сина му Джордж Буш–младши, той възкликнал, че това е типично за баща му.

"Обичам този човек, защото той не го е помагал на едни от най-бедните деца за слава. Имам чувството, че той е направил още много добрини на този свят, за които никой няма да узнае", казва Тимъти.

Compassion International е хуманитарна организация, която помага на бедни деца. За нея бившият президент научава през 2001 г= по време на коледен концерт във Вашингтон. Смята се, че самоличността на Буш е пазена в тайна поради опасения, че Тимъти би могъл да бъде нарочен, щом хората научат, че за него се грижи американски президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови