CNN: Генерал Суровикин е бил таен VIP член на ЧВК ''Вагнер''

OFFNews 30 юни 2023 в 11:40 6146 4

Снимка БТА / АР

Сергей Суровикин и Владимир Путин при връчването на ордена "Свети Георги" на генерала.

Руският генерал Сергей Суровикин, познат като Касапина от Сирия или генерал Армагедон е бил таен член на ЧВК „Вагнер“, твърди CNN, като се позовава на документи, които са били споделени ексклузивно с медията.

Доказателствата са били предоставени от руския Центъра за разследвания "Досие" и, ако се приемат за автентични, сочат, че генерал Суровикин е имал личен идентификационен номер в ЧВК „Вагнер“

Генерал Армагедон фигурира в списъка в компанията на най-малко 30 други високопоставени руски военни и служители от разузнаването, също VIP членове на военната компания на Евгений Пригожин.

Генерал Сергей Суровикин, който е заместник-главнокомандващ на руските сили във войната в Украйна не е виждан публично от миналата събота, когато пусна видео, в което призоваваше шефа на Вагнер Евгений Пригожин да спре бунта с . Оттогава местонахождението му остава неизвестно, припомня CNN.

Телевизионният канал е отправил питане до „Вагнер груп“ за разкритията на Центъра "Досие", но не е получил отговор засега. Не е ясно какво представлява VIP членството във „Вагнер“, нито дали има финансови облаги от това. И досега беше известно, че Суровикин има връзки с наемническата група, но документите повдигат въпроси относно близостта на висши членове на руската армия и „Вагнер“.

По време на продължилия за кратко метеж на Пригожин, бойците на „Вагнер“ успяха да превземат южния руски град Ростов на Дон, като на практика не срещнаха съпротива от руската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

30.06 2023 в 14:48

От туй фото ясно се вижда, че и свинята Суроваткин е от породата "Нископърдяща кокошка".

Прякорът му бил генерал Армагедон, Армагедон, Армагедон, ама като е у Сирия, а не като е у собствените му гащи!

А обстоятелството, че е изчезнал от известно време означава само и единствено, че мурзилската разведка вече му е направила кратуната мека, та да си признае всички грехове, извършени и неизвършени, ама и това му е малко, за такъв като него - Армагедон у гащите!!!

-2000

3

Люгер Химарс

30.06 2023 в 13:20

това е целта на всяка рашистка медия, включително и подмолните такива: да представят като невероятно членството на един генерал във вагнер, все едно не е ясно, че вагнер е подразделение на руското военно министерство - както и да се казва то.

Един вид: престъпленията в донбас, сирия и т.н. са на някакъв вип клуб, иначе руската армия няма общо :D

12407

2

Bad Horse

30.06 2023 в 11:53

Има човек, има проблем. Няма човек...

-1745

1

ob1

30.06 2023 в 11:51

Значи пригожин прави метеж, стига на 100км от масква и накрая всичко е точно, няма проблеми. Тоя орк обаче бил предател, щото ...? Блатна логика :)

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков