Дуда и Земан анализират Радев по цитата: Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с бензин

OFFNews 25 януари 2023 в 08:15 12781 14

Анджей Дуда и Милош Земан

Снимка Facebook / Kancelaria Prezydenta RP

Анджей Дуда и Милош Земан

Журналисти от Чехия и Полша принудиха във вторник вечер в граничния град Наход президентите Милош Земан и Анджей Дуда да анализират българския си колега Румен Радев и позицията му против предоставяне на военна помощ за Украйна. Радев попадна в общ контекст с кандидата за президент на Чехия Андрей Бабиш, който в дебат в неделя обяви, че ако Полша или балтийските държави бъдат нападнати, той няма да прати войска на помощ.

Репортерите питаха как думите на Бабиш и на българския президент Румен Радев „да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с бензин“ оказват влияние на единството на съюзниците в рамките на НАТО.

"В Чешката република, а в известен смисъл и в България, върви предизборна кампания, у нас - преди президентските избори, в България - преди парламентарни (…) и някои изявления, които биха могли да бъдат извадени от контекста, могат да подействат като взривно устройство", коментира чешкият държавен глава Милош Земан.

"Моля, не вземайте насериозно някои жалки и необмислени изявления“, призова той.

Президентът на Полша Анджей Дуда от своя страна отговори, че българският президент е генерал и се опита да излезе от ситуацията с шегичка.

„Питането на генерал за предаване на военна техника на друга страна, дори като помощ, води дотам, че да му се появят сълзи в очите, когато си помисли за това, че трябва да даде оборудването, което е на въоръжение в неговата армия (…). На политиците им се получава по-лесно“, каза Дуда, но уточни, че го казва „с усмивка“, т.е. че се шегува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

13

alfakentavur

25.01 2023 в 16:50

Хахахахахахахаха!!!! Хахахахаха! Хахахахахахаха!!!!! Хахахаха!!! Хахаха! Хаха!!!!!
Ха!!!

2550

11

alfakentavur

25.01 2023 в 16:01

Рашистката подлога евро-то станал и шегаджия.
За една година рашистката армия не можа на 15% от Украйна да мръдне, той си мечтае до Полша да стигне.
Хахахахахахахахахаха!!!! :D :D :D

2073

10

Johnny B Goode

25.01 2023 в 14:45

А по принцип, защо не ходиш "нахуй", или по-точно "на Великикой Самолетной Армаде"?

2073

9

Johnny B Goode

25.01 2023 в 14:44

БармаЛейката, защо си махнал от този брадясал пост 10-те хиляди долара дето трябваше да дадем за да ни върнат в найлонови чували? Да не се е сменила тарифата или курса на рублата?

-529

8

6екеr4о

25.01 2023 в 14:03

Неуважаемият БармаБлей е показал изключителен интелект и нечовешка прозорливост, пращайки ме на фронта срещу блядовете! А и пожеланията му за моя вероятна инвалидизация са наистина прекрасни, да живей!!!
Искам да го успокоя - в почти предпенсионна възраст съм, така че трепането на блядове с мое участие може да се случи само ако стана доброволец. Не че не са ми се въртяли такива мисли в главата, обсебена от кървавата гнусотия, която произвежда гадната руска сган, но благоразумието винаги е надделявало, щото въпреки бомбастичното ми физическо състояние, не бих могъл да бъда полезен. Адвокат съм, карал съм камион и ... толкоз.
Участвах в събирането на пари за закупуване на оборудване, организирано от Иван Калчев, следих системно репортажите му и разбирането, което описах по-горе, се затвърди.
А БармаБлей е умен, колкото кален галош! То съвременната война ще се води по методите, изпедепсани от мазния гном Рогозин, с планини от трупове!? В 21-ви век сме, високотехнологичен...

-529

5

6екеr4о

25.01 2023 в 10:56

Ей, Путинизъм,
не обиждай пъпешите! Много ги обичам, охладени...
А сега сериозно: фуражката ни направи за смях пред целия свят, тъжно и обидно е такъв тАпанар да представлява държавата!
Тоя е толко проЗ, че си казва всичко, което му е на сърчицето пРезидентско...
Няма смисъл да се мъча да измислям от гадно, по-гадни епитети, за да го охарактеризирам и оплюя, безпредметно е!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки