Ердоган призовава палестинците към ''единство'' срещу Израел

OFFNews 20 април 2024 в 19:51 1712 2

Снимка БТА/АП

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова палестинците към "единство" пред лицето на Израел след срещата си с лидера на "Хамас" Исмаил Хания в Истанбул, предаде Франс прес.

"Изключително важно е палестинците да действат единно в този процес. Най-силният отговор на Израел и пътят към победата се крият в единството и целостта", заяви държавният глава, според съобщение на турското президентство.

След неотдавнашното напрежение между Израел и Иран Ердоган подчерта, че "случилото се не трябва да кара Израел да печели позиции и че е важно да се действа по такъв начин, че да се запази фокусът върху Газа".

Турският държавен глава също така е уверил Хания, че Турция "ще продължи да оказва хуманитарна помощ на Палестина, за да облекчи колкото е възможно повече страданията" на населението в Газа.

Той отбелязва също, че от миналия октомври досега Турция е изпратила над 45 000 тона хуманитарна помощ в Газа. Ердоган посочи още, че страната му е наложила "редица санкции срещу Израел, включително търговски ограничения", последните от които бяха въведени на 9 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

2

user4eto

21.04 2024 в 03:54

Епа, аз призовавам кюрдите към единство срещу Турция.

-1650

1

ob1

20.04 2024 в 21:41

Ае и аз викам Хамас единно да измрат, но едва ли Ердо има предвид същото нещо...
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков