Европейската агенция по авиационна безопасност призова да се спрат полетите над Беларус

OFFNews 02 юни 2021 в 19:18 1686 1

Снимка Pixabay

Европейската агенция за авиационна безопасност призова страните членки официално да забранят на своите авиокомпании да летят над Беларус, съобщава Асошиейтед прес.

Това се случва в отговор на отвлечения самолет на "Райънеър", от който беше свален беларуски журналист и критик на Лукашенко.

В издадения днес информационен бюлетин за безопасност, агенцията съветва европейските авиокомпании да избягват въздушното пространство на Беларус, както и че все още има такива, които летят над страната. Кои са те не се споменава.

Агенцията призова всички национални власти да излязат с рестриктивни заповеди, както и че "извършването на полети във въздушното пространство на Беларус вече не е разрешено, освен ако това не е необходимо за безопасни операции при непредвидени обстоятелства".

Европейската агенция обаче няма правомощия, с които може да забрани полети над въздушното пространство на която и да е държава, затова призовава страните членки да го направят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

02.06 2021 в 21:53

Това изокване да не би да е с повод отказа на Wizzair да се подчини на "препоръките" на едни разхайтени и окаяни от никого неизбирани бюрократи, дето бяха тръгнали да вдигат пучове в Беларус и Русия? И които никъде не ги бръснат за слива, а просто насмешливо им посочват диванчето в ъгъла?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки