Френски журналист е убит в Украйна

OFFNews 10 май 2023 в 08:53 1785 3

Войната в Украйна

Снимка УНИАН

Войната в Украйна

Видеокоординаторът на агенция Франс прес за Украйна Арман Солден е загинал при ракетен обстрел край град Часов Яр, недалече от Бахмут в Източна Украйна, съобщиха журналисти от АФП, станали очевидци на инцидента.

Екипът на Франс прес попаднал под обстрел с ракети "Град", докато бил заедно с група украински войници.

Трийсет и две годишният журналист е загинал, след като ракета е паднала в близост до укритието му. Останалите от екипа са невредими.

"Агенцията е съкрушена от загубата на Арман. Неговата смърт е ужасно напомняне за опасностите, пред които са изправени журналистите при ежедневното отразяване на конфликта в Украйна", заяви генералният директор на Франс прес Фабрис Фрис, цитиран от БТА. 

Солден, който е роден в Босна, е 15-ият журналист, убит във войната в Украйна, според Комитета за защита на журналистите. От септември той живее в Украйна, където ръководи работата на екипа, отразяващ конфликта, и редовно пътува до фронтовите линии в Източна и Южна Украйна. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

10.05 2023 в 16:19

Уви, проблемът не е само в единият "азиатски сатрап". Проблемът е в 80% от цялата нация, гоято го подкрепя, облича децата си с военни униформи и получава оргазми по военни паради. Паралелът с фашстка Германия е очеваден.
И докато тази обезумяла нация не бъде смачкана и поставена на колене като Германия на времето, нищо няма да се оправи.

-529

2

6екеr4о

10.05 2023 в 14:14

Жалко за този млад мъж, Царство му Небесно, но тази безумна смърт ни напомня, че в УкраИна ежедневно, ежечасно, ежесекундно мрат и се обезобразяват хора в най-безсмислената война на света!

Нито един човешки живот, нито една капка кръв не трябва да бъде проляна заради малоумията на един гнусен азиатски сатрап, няма ли кой да го свитне най-после...

22548

1

dolivo

10.05 2023 в 09:37

Грозна работа е войната.

Почит към куража на младежа изпитвам.

Страхливите оставаме живи...
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков