Гърция: Две години затвор за родители, които спират децата си от училище

OFFNews 08 декември 2021 в 11:17 2000 4

Две години затвор за родители и настойници, които не изпращат децата си на училище разпореди гръцкото Министерство на образованието. То внесе законово изменение в парламента в Атина снощи, съобщи БНР.

Сега наказанието е глоба.

Мярката е отговор на отказа на родители, които са против ваксините, да пускат децата си на училище. Според тях носенето на маска е "мъчение", а самопроверките и бързите тестове - "опасни" за здравето на децата.

Поправката е съвместна законодателна инициатива на гръцкото образователно министерство и правосъдното ведомство.

Тя предвижда всеки, който полага грижи за малолетно или непълнолетно лице и не регистрира или не контролира задължителното му посещение в училище, да се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба.

Законодателството засяга децата в детските градини, началните училища и тези за деца до 15-годишна възраст. Дотогава и образованието е задължително в Гърция. Тригодишните лицеи, които следват като образователна степен преди университета, не са задължителни според проектозакона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

2

ваксиниран

08.12 2021 в 16:37

Не иска да се набоде, ама като тръгне да умира, търчи при лекарите. Нещастници.

1867

1

qwertyuiop

08.12 2021 в 11:29

Ако някой не иска да се набоде с каквото му каже Министерство на пропагандата, значи е "против ваксините" и заклет престъпник.