Германската Rheinmetall открива през юли завода си за танкове в Украйна

OFFNews 20 май 2023 в 18:55 2806 2

Снимка БТА / АР

Армин Папергер

Германският концерн Rheinmetall планира да произвежда немски танкове и бойни машини на пехотата в съвместно предприятие с Украйна, чието откриване е планирано за юли тази година. Освен това заводът ще извършва поддръжка и ремонт на съществуваща бронирана техника, съобщи ръководителят на концерна Армин Папергер, цитиран от „Билд“.

„Ще започнем там с поддръжката и ремонта на съществуващи превозни средства, а също така искаме да започнем производство на бронирани машини, например транспортни танкове Fuchs, възможно най-скоро“, заяви Папергер.

В същото време топ мениджърът добави, че Украйна също се интересува от модерния основен боен танк Panther и бойната машина на пехотата Lynx. Първата стъпка на смесеното предприятие ще бъде обаче покриването на спешните отбранителни нужди на Украйна.

За това, че германският производител на оръжия Rheinmetall, съвместно с Украйна, е създал съвместно предприятие , което ще ремонтира и произвежда танкове беше съобщено за първи път на 12 май. Впоследствие компанията обяви, че откриването на предприятието е насрочено за средата на юли 2023 г.

Успоредно с това ръководителят на Rheinmetall Армин Папергер заяви, че в бъдеще компанията ще произвежда танкове, системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Ендевър

20.05 2023 в 19:37

За орките ще става все по-трудно и все по-горещо!

12078

1

edin slep

20.05 2023 в 19:17

Добра новина, скоро и пантери ...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки