Гняв в Одеса след поредния руски обстрел: Жалко е и обидно, разрушиха ни целия живот (снимки)

Горица Радева, наш кореспондент в Одеса 23 април 2024 в 18:19 3889 2

Одеса
Мястото, което днес бе ударено от руски дрон в Одеса.

През нощта на 23-ти април Русия отново обстрелва с дронове и ракети украинските градове. Военновъздушните сили успяха да свалят 15 от общо 16 дрона в Одеска, Николаевска, Киевска и Черкаска област.

В Одеса обаче отново долетя руски Шахед. И, за съжаление, равносметката е 9 ранени.

В момента четирима души са в болница, сред които и две деца - на 10 и на 14 години. Състоянието им е стабилно. Разрушения с различна степен са нанесени на 58 апартамента в 22 сгради.

Днес през деня с ракети бяха обстрелвани Полтава, Харков, Днипро и Запорожие.

Според някои канали в Телеграм през деня е летял и разузнавателен дрон над Одеса.

Кореспондентът на OFFNews в Украйна Горица Радева днес бе на мястото на разрушенията в черноморския град и разговаря с хора, преживели руското варварство.

"През нощта в 2.30 прелетя тук и сами виждате... Моят син с внучката ми живеят на втория етаж. Апартаментът е изгорял. Няма го вече. А ние живеем там. Всичко е разбито. Какво друго да ви кажа. Жалко е и е обидно. Ние сме се старали цял живот, работили сме, изкарвали сме пари да построим жилищата си. И всичко, всичко е разрушено. Жалко и обидно. Моят мъж е пострадал, в болница е. Ще му правят операция на ръката", разказа възрастна жена пред медията ни.

На снимките ясно се вижда, че "военният обект", който е поразил "братският" руски дрон е обикновена жилищна сграда в Одеса. Руската пропаганда обаче, естествено, твърди друго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

2

GB

23.04 2024 в 21:22

Помним геноцида "Голодомор" през 20-те, а после - през 30-те години на 20 век. Не са спирали...

1005

1

ПР

23.04 2024 в 19:50

То аз съм далеч,а съм не гневен,а направо бесен.Какви първични варвари!Ненавиждал съм понятието"полу-човеци",но руснаците се държат точно,като такива.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки