Груповият имунитет в Москва достигна 12,5%

OFFNews 23 май 2020 в 16:37 3657 0

Снимка Gert Altmann/Pixabay

Над 50 хиляди жители на Москва бяха тествани за наличие на имунитет срещу новия коронавирус по програмата на столичната община, предаде ТАСС. 

Програмата за мащабно изследване на груповия имунитет е започнала на 15 май и към днешна дата тестваните са над 50 хиляди. Изследването е доброволно и безплатно. Пациентите се подбират на случаен принцип, а програмата продължава.

Московското кметство смята да информира населението на всеки две седмици за нивото на доказания с тестове имунитет. 

"За онези московчани, на които ще бъде открит имуноглобулин М, ще говорим и за PCR диагностика, за да сравним получените резултати. Това ще даде представа колко заразен е човекът в този стадий на заболяването", обяснява представител на столичните здравни власти.

Към момента антитела срещу коронавируса са открити при 12,5% от тестваните. При тях е наличен имуноглобулин G. Това показва, че тези хора формират или вече са формирали имунитет към коронавируса", пояснява отговорникът за програмата.

Той отбелязва, че този имунитет е установен при жителите на различни райони на Москва, техният дял е от 11% в югозападните части до 13% в югоизточната част.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови